NAGY PORTUGÁL KÖRUTAZÁS

kirándulással Santiago de Compostelába

NAGY PORTUGÁL KÖRUTAZÁS

kirándulással Santiago de Compostelába

Dél-Európa / Portugália és Spanyolország
3-4*-os szállodák
A tündéri kis falu, Marvâo
258.500 Ft
online jelentkezés lezárva

további ajánlataink:

11 nap / 10 éjszaka

Utazás

Menetrend szerinti közvetlen repülőjárattal Lissza­bonig és vissza. Portugáliában jó minőségű, korszerű autóbusszal.

Szállás

10 éjszaka 3-4 csillagos szállodák kétágyas, pótágyazható, fürdőszobás, légkondicionált szo­bá­i­ban, a programban megadott helyeken.

Ellátás

Büféreggeli / fakultatív félpanzió.

Időpont

Részvételi díj

2013. ápr. 20-30. 258.500 Ft
+ reptéri ill.

A reptéri illeték 2012 decemberében kb. 46.900 Ft, de ez az összeg az indulásig változhat.

A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyet, a helyi autóbuszt, a 10 éjszakai szállást regge­li­vel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (elutazástól hazaérkezésig), de nem tartalmazza a belépő­dí­ja­kat.

Félpanziós felár:36.600 Ft
(10 vacsora)
 
Egyágyas felár:70.800 Ft
 
Betegség-, baleset-
és poggyászbiztosítás:

400 Ft/nap
(ld. utazási feltételek V. pont)
 

1. nap: Lisszabon, Setúbal

Elutazás Ferihegyről Lisszabonba. A megérkezést követően ismerkedés a portugál fővárossal, majd utazás Setúbalba, Portugália harmadik legnagyobb városába, szállás (1 éj).

2. nap: Évora, Vila Viçosa, Marvâo

Délelőtt városnézés Évorában, Portugália mű­em­lék­vá­ro­sában (UNESCO világörökség): katedrális, Diana templom – az ország legkiemelkedőbb ókori műemléke stb. Továbbutazás egy szép kisvárosba, Vila Viçosába, mely valaha hercegi székhely volt. A hercegi palota megtekintése után utazás a spanyol határ közelében lévő Marvâóba. Portugália egyik gyöngyszeme ez a falu, mely egy 860 méter magas meredek hegytetőn áll. A hegy gránitszikláival összeolvadó várfalak teljesen körbezárják a bájos települést. Szállás a közeli Castelo de Vidében (1 éj).

3. nap: Castelo de Vide, Monsanto, Serra da Estrela hegység

Castelo de Vide egy szép kisváros fehérre meszelt házakkal és egy ősi zsidónegyeddel. Séta a városban. Utazás északi irányba, párhuzamosan a spanyol határral. A következő programunk Monsanto, a „legportugálabb” falu. A település szinte egybeolvad a gránitdomboldallal, amelyen fekszik. A meredek utakat a gránitba vájták, a házak közt hatalmas sziklatömbök fekszenek, egyes házakat a sziklából faragták ki.
Ezután felkapaszkodunk a Serra da Estrela hegység legmagasabb csúcsára (kb. 2000 méter), mely egész Portugália legmagasabb pontja. Szállás Viseu-ben (1 éj).

4. nap: Viseu, Lamego, portói borvidék, Amarante

Délelőtt városnézés Viseu ősi, műemlékekben gazdag városában. Továbbutazás északi irányba egy különleges hangulatú dombvidéken keresztül, ahol szinte mindenhol csak szőlőskertek láthatóak. A portói bor hazája ez. Látogatás Lamego ka­ted­rá­li­sában, majd pihenő Peso da Réguában (a borvidék legfontosabb városa). Lehetőség részt venni egy magánbirtokon szervezett borkóstoló programon. Késő délután séta Amarantéban, egy szép kisvárosban. Szállás Braga környékén (2 éj).

5. nap: Guimarâes, Braga

Ismerkedés Észak-Portugália két ősi történelmi városával. Guimarâes volt Portugália első fővárosa a XII. században, Braga – a „portugál Róma” – pedig Portugália vallási fővárosa a XII. század óta. Braga mellett található a Jó Jézus búcsújáró templom. A szép fekvésű templomhoz egy gazdagon diszített barokk lépcsősoron lehet feljutni (az idősebbeket az autóbusz is felviszi).

6. nap: Santiago de Compostela

Egész napos kirándulás a Spanyolországhoz tartozó Santiago de Compostelába, a keresztény világ egyik legfontosabb zarándokhelyére (itt őrzik Szt. Jakab apostol földi maradványait). A gyönyörű óváros tele van értékes műemlékekkel, de a legfontosabb látnivaló a Szt. Jakab katedrális, ahol az apostol sírja található. Városnézés, rövid szabad program, majd visszautazás Portugáliába, szállás Portóban (2 éj).

7. nap: Porto

Városnézés Portóban, az ország második leg­na­gyobb városában. Történelmi központja része az               

UNESCO világörökségnek. Látogatás a Szent Ferenc templomban és a tőzsdepalotában, melynek gyöngyszeme a lenyűgözően szép arab szalon. A program végén betekintés egy borospincébe, kóstoló a híres portóiból. Délután lehetőség sétahajózásra a Douro folyón.

8. nap: Coimbra, Tomar, Fátima

Utazás Coimbrába, Portugália ősi egyetemi vá­ro­sá­ba. A város valaha királyi székhely volt, később pedig az ország szellemi központja, hiszen 1307-től 1911-ig az itteni egyetem volt az egyetlen Portugáliában. Városnézés, az egyetemi könyvtár megtekintése, melyet Európa egyik leggazdagabb és legszebb könyvtárának tartanak. Délután Tomarban látogatás egy különös épületegyüttesben, a Krisztus-rendi lovagok egykori várában és kolostorában. A nap befejezéseképpen ismerkedés Fátimával, a za­rán­do­kok városával, ahol 1917-ben fél éven keresztül minden hónap 13-án megjelent a Szűzanya. Lehetőség a Magyar Kápolna megtekintésére is. Szállás Fátimában (1 éj).

9. nap: Batalha, Nazaré, Óbidos, Cabo da Roca, Estoril

Először a portugál gótika remekművét, a Batalhai kolostort látogatja meg a csoport (UNESCO világörökség). Az újabb megálló Nazaré, egy bájos halászfalu az Atlanti-óceán partján. Továbbutazás Óbidosba, egy dombon fekvő, falakkal körülvett kisvárosba, mely teljes egészében megőrizte középkori jellegét. Ezután rövid pihenő a Cabo da Rocánál, mely az európai szárazföld legnyugatibb pontja. 145 méter magasra emelkedik ki a tengerből ez a szikla, amelyik az óvilág végét jelenti. Szállás a Lisszabon melletti tengerparti üdülőhelyen, Estorilban (2 éj).

10. nap: Sintra palota, Lisszabon

Délelőtt látogatás egy közeli romantikus kisvárosban, Sintrában, a portugál uralkodók egykori nyári palotájának megtekintése. A nap további részét Lisszabonban töltjük. Városnézés: Belém torony, Felfedezők emlékműve, Jeromosok kolostora – Vasco de Gama síremlékével, kilátópontok, Avenida Libertade stb., a városnézés után szabadidő.

11. nap: Lisszabon

Utazás Lisszabonba, látogatás az 1998-as világkiállítás területére, lehetőség az Óceanárium megtekintésére. A késő délelőtti órákban transzfer a lisszaboni repülőtérre, hazautazás Budapestre.

 

Guimaraes vára
Guimaraes vára

Képgaléria

A Jó Jézus búcsújáró templom Braga mellett

A tündéri kis falu, Marva

Amarante - a Sao Goncalo híd és kolostor

Guimaraes vára

Castelo de Vide madártávlatból

Portugália egyik gyöngyszeme, Marvâo

A Felfedezők Emlékműve Lisszabonban

A kétszintes I. Lajos híd Portóban

A Királyi Palota Sintrában

A lisszaboni Április 25-e híd

Évora főtere

Fatima - a bazilika az oszlopcsarnokkal

Hangulatos utca Óbidosban

Lisszabon - Belém torony

Lisszabon, a Jeromosok Kolostora

Lisszaboni látkép a katedrálissal

Óbidos középkori vára

Porto látképe a Douro partjáról

A Krisztus Király Emlékmű és az Április 25-e híd madártávlatból

Fehérvár Travel - Székesfehérvár, Prohászka O. út 14-16.
Tel.: 06 22 321-871, 06 22 331-997 • Fax: 06 22 348-688
info@fehervartravel.hu

Belépődíjak

Az árak tájékoztató jellegűek!

A belépők összege kb. 88,- EUR

Hasznos tudnivalók

Autóbusz felszállási lehetőségek

(c) Fehérvár Travel