VARÁZSLATOS MEXIKÓ

piramisok, gyarmati emlékek, felhőkarcolók, álomstrandok

VARÁZSLATOS MEXIKÓ

piramisok, gyarmati emlékek, felhőkarcolók, álomstrandok

Repülős utazások / Amerika
4-5*-os szállodák
az El Castillo Tulumban
382.000 Ft-tól 449.000 Ft-ig
online jelentkezés lezárva
11 nap / 9 éjszaka

Utazás

Menetrend szerinti repü­lő­já­ra­tok­kal a Budapest – Mexikóváros, a Mexikóváros – Mérida és a Cancún – Budapest útvonalon, a programok során lég­kon­di­cio­nált autó­busszal.
Megjegyzés: ezekhez a csoportokhoz sikerült olyan repülőjegyet foglalnunk, amivel a cso­port­nak Cancúnból nem kell visszarepülni Mexikóvárosba, hanem közvetlenül repülhet Nyugat-Európába, majd onnan Buda­pest­re. A Cancún és Nyugat-Európa közötti közvetlen járat előnyei többek között az eggyel kevesebb átszállás hazaútban, valamint a kb. 3,5 órával kevesebb összes repülési idő, amely által a csoport a hazauta­zás napján jó 4 órával több időt tud Cancúnban eltölteni.

Szállás

„A” jelű csoport: 1 éjszaka (Méridában) 3 csil­la­gos szállodában, 8 éjszaka 4 csillagos szállo­dák­ban, két­ágyas, fürdő­szo­bás szo­bák­ban. (Ennek a csoportnak Cancúnban egy városi szállodát foglaltunk, amely nem ten­ger­parti, de van szabadtéri medencéje, illetve a szálloda vendégei számára ingyenes buszjárat üzemel a hotel és a tengerparti „Cabanas club” strandja között.)
„B” jelű csoport: 5 éjszaka 4 csillagos szállo­dák­ban, 4 éjszaka (Cancúnban) egy 5 csillagos szállodában, két­ágyas, fürdő­szo­bás szo­bák­ban. Figyelem: Mexikóban a tengerparti 5 csillagos szállo­dák nagy része Európában inkább erős 4 csillagos szintűnek felel meg.

Ellátás

„A” jelű csoport: Félpanzió – 9 büfé- vagy amerikai reggeli és 8 ebéd vagy vacsora (napi egy főétkezés a 2. naptól a 9. napig).
„B” jelű csoport: Félpanzió a köruta­zás során (5 büfé- vagy amerikai reggeli és 4 ebéd vagy vacsora a 2. naptól az 5. napig – napi egy főétkezés). A cancúni szállodában (a 6. nap estéjétől a 10. nap reggeléig) all inclusive rendszerű, itt a napi háromszori étkezés mellett a korlátlan italfogyasztás is benne van az árban.

Megjegyzés: Az első este nincs a hotelben vacsora, mert a tapasztalatok szerint ezt nem igénylik az utasok. A repülőgépen a leszállás előtt szolgálnak fel vacsorát.

Időpontok

Részvételi díjak

2014. jan. 10-20. A 382.000 Ft
+ reptéri ill.
(kb. 121.500 Ft)
2014. márc. 3-13. B 449.000 Ft
+ reptéri ill.
(kb. 117.000 Ft)

A reptéri illeték jegykiállításig még változhat.

A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket, bele­ért­ve a belső járatot is, a helyi autóbuszt, a 9 éjszakai szállást a fent megadott étke­zé­sek­kel, az útle­mon­dási biztosítást, a felsorolt programokat belépődíjakkal, valamint a helyi idegenvezető és a Fehérvár Travel idegenvezetőjének költségeit.

Egyágyas felár:A
B
64.500 Ft
82.000 Ft
 
Betegség-, baleset-
és poggyászbiztosítás:

430 Ft/nap
(bővebben lásd ide kattintva)
 

További információk a hasznos tudni­va­lók­nál ol­vas­ha­tók.

1. nap:

Eluta­zás Budapestről egy nyugat-európai átszál­lás­sal Mexikóvárosba, a világ egyik legnépesebb városába. Érkezés helyi idő szerint az esti órákban. Transzfer a szállodába (4 éj).

2. nap: Mexikóváros, Puebla

Délelőtt ismerkedés Mexikó fővárosával (Zócalo – a város hatalmas főtere; a katedrális – Latin-Amerika egyik legnagyobb temploma; Nemzeti Palota – Diego Rivera gyönyörű freskóival, melyek Mexikó tör­té­nel­mét mesélik el; Tenochtitlán, az azték főváros romjai stb.).
Ezután kirándulás Mexikó negyedik legnagyobb váro­sá­ba, Pueblába. Útközben szép kilátás nyílik az ország 5000 méter feletti hegycsúcsaira. Puebla óvárosa nagyszerűen megőrizte gyarmati jellegét. Városnézés: katedrális, Szent Domonkos templom a meseszép Rózsafüzér kápolnával, művésznegyed, színes házsorok a gyarmati korszakból stb. Vissza­uta­zás Mexikóvárosba a késő délutáni órákban.

3. nap: Mexikóváros, Cuernavaca, Taxco

Egész napos kirándulás a Sierra Madre hegyein keresztül a Mexikóvárostól délre fekvő Cuernavacába, az örök tavasz városába és Taxcóba, az ezüst­vá­ros­ba. Útközben fotószünet a mexikóvárosi Olimpiai Stadionnál és a modern mozaikokkal borított Egyetemi Könyvtár épületénél. Cuerna­va­cá­ban rövid séta a legfontosabb nevezetességekhez (erődszerű katedrális, Cortés palotája stb.), majd továbbuta­zás Mexikó egyik legszebb kisvárosába, Taxcóba, mely már a gyarmati korban az ezüstbányászatnak köszön­hette gaz­dag­sá­gát. Az utazókat elbűvöli a város fekvése, a kanyar­gós, macskaköves utcács­kák, a szebbnél szebb piros tetős, fehérre meszelt házak, az ezüst­mű­ve­sek boltjai, a tarka piac és a Santa Prisca templom, mely a churriguereszk stílus mesterműve.

4. nap: Teotihuacán, Guadalupe, Mexikóváros

Délelőtt kirándulás a több mint 1000 éves teo­ti­hua­cáni romvárosba, mely annak idején már a beván­dorló aztékokat is lenyűgözte (minden mexikói köruta­zás „kötelező” programja). Megcsodáljuk a Hold- és a Nap-piramist (az előbbi 46 méter, az utóbbi 65 méter magas, mindkettő megmászható), sétálunk a „Holtak utcáján” a Citadella nevű épület­együt­tes­hez és a Tollaskígyó templomához. Vissza­út­ban megnézzük a guadalupei régi és új bazilikát, amely Amerika legnagyobb zarándokhelye (Szűz Mária XVI. századi megjelenésének helyszíne).
Délután látogatás a mexikóvárosi Chapultepec park­ban lévő Nemzeti Antropológiai Múzeumban, Földünk egyik leggazdagabb régészeti múzeumában (a Kolumbusz előtti közép-amerikai civilizációk való­sá­gos kincsesháza).

5. nap: Uxmal, Mérida

Transzfer Mexikóváros repülőterére, uta­zás Méridába, Yucatán állam fővárosába. Kirándulás a szavannával körülvett Uxmalba, az egyik leglátványosabb maya rom­vá­rosba (Varázsló piramisa, Apácazárda, Tek­nős­béka háza, Kormányzó palotája, Nagy piramis).
Délután városnézés Méridában, melynek során látjuk Mérida elegáns főterét, a katedrálist, a gyönyörű városházát, Montejo XVI. századi házát (a város első spanyol kormányzója volt), valamint a híres Montejo sugárutat tele szebbnél szebb palotákkal. Méridát „fehér városnak” is szokták nevezni tiszta, rendezett utcái és jól karbantartott épületei miatt. Szállás Méridában (1 éj).

6. nap: Izamal, Chichén Itzá, Cancún

Utazás a Yucatán-félsziget szavannáin és maya indiánok lakta falvakon keresztül Izamalba, a „sárga városba”. A Szent Antal kolostor megtekintése, majd Chichén Itzá, a maya föld leglátogatottabb romvárosa következik. A régészeti körzet bejárása során látjuk a Csillagvizsgáló épületét, a Kukulkán piramist, a Lab­da­já­ték terét, a Harcosok templomát és a Szent kutat, ahol az indiánok emberáldozatokat mutattak be az Esőistennek.
Délután továbbuta­zás Mexikó világhírű üdülő­öve­ze­tébe, a Maya Riviérára. Szállás a Karib-tenger partján fekvő Cancúnban (4 éj).

7. nap: Cancún, Xcaret

Pihenés a karibi tengerparton.
Fakultatív prog­ram: Xcaret
Délelőtt eluta­zás a Maya Riviéra egyik leg­kü­lön­le­ge­sebb attrakciójához, a Xcaret öko-régészeti tematikus parkba. Ízelítő a park kínálatából: maya romok, rekonst­ru­ált maya falu, állatkert közép-amerikai álla­tok­kal, lovasbemutató, akvárium, delfinek, bota­ni­kus kert, múzeum a maya romvárosok makett­je­i­vel, lagúna fürdési és búvárkodási lehető­ség­gel, föld alatti patak, tengerparti strand stb. Este részvétel egy látványos előadáson, ahol Mexikó története ele­ve­ne­dik meg az indiánok labdajátékaitól kezdve a spa­nyol hódításon keresztül a spa­nyolok és az indiánok keveredéséig. Az előadás második része egy felejt­he­tet­len bemutatója a mexikói nép­vi­se­le­tek­nek, népzenéknek és néptáncoknak.
A fakultatív prog­ram ára: kb. 115 USD belépődíjjal együtt (a helyszínen fizetendő) – ga­ran­tált indulás.

8. nap: Cancún, Tulum

Pihenés a karibi tengerparton.
Fakultatív prog­ram: Tulum
Félnapos kirándulás Tulum maya romvárosába. A romok igazi vonzerejét azok fekvése adja. A leg­épeb­ben megmaradt épü­let­együt­tes (az El Castillo) egy, a Karib-tenger fölé emelkedő 25 méter magas sziklán található.
A fakultatív prog­ram ára: kb. 55 USD belépődíjjal együtt (a helyszínen fizetendő) – ga­ran­tált indulás.

9. nap: Cancún

Szabad prog­ram, pihenés a karibi tengerparton, illet­ve ide­gen­ve­ze­tőnk­kel fakultatív lehetőség egy újabb kirándulásra.

10. nap: Cancún

Délelőtt szabad prog­ram, majd transzfer a cancúni repü­lő­tér­re, eluta­zás egy nyugat-európai átszál­lás­sal Buda­pest­re.

11. nap:

Érkezés Ferihegyre a délutáni órákban.

Izamal, a „sárga város”
Izamal, a „sárga város”

Képgaléria

Az Egyetemi Könyvtár épülete Mexikóvárosban

Cancún fehérhomokos tengerpartja

Chichén Itzá - a csillagvizsgáló épülete

A taxcói Santa Prisca templom

Xcaret - Maya férfiak népviseletben

A híres Kukulkán piramis Chichén Itzában

A Karib-tenger partján fekvő Tulum romjai

Indián nő szövés közben

Chichén Itzá: a Harcosok temploma

Maya táncosok

Xcaret ökopark - részlet

Taxco, az ezüstváros

A látványos maya romváros, Uxmal

A Szent Antal-kolostor Izamalban

Mexikó egyik jellegzetessége

Cancún fehérhomokos tengerpartja

Taxco fehérre meszelt házai és a Santa Prisca templom

Mexikóváros - a katedrális városi kápolnája

Cancún madártávlatból

Chichén Itzá - a Kukulkán piramis

Tulum romjai a Karib-tenger partján

Uxmal - a Varázsló piramisa

A Hold-piramis Teotihuacanban

Mexikói lovasnő Xcaretben

Pueblai utcarészlet

A Nap-piramis Teotihuacánban

Uxmal: az Apácazárda épületegyüttese

Guadalupe – az új és a régi bazilika

Az El Castillo Tulumban

Izamal, a „sárga város”

Fehérvár Travel - Székesfehérvár, Várkörút 40.
Tel.: 06 22 321-871, 06 22 331-997 • Fax: 06 22 348-688
info@fehervartravel.hu

Belépődíjak

Az ár tartalmazza a belépődíjakat.

Hasznos tudnivalók

Időjárás: Mexikóban a száraz évszak október végétől április elejéig tart. A száraz évszakban Mexikóváros környékén és a Yucatán-félszigeten ritka az eső, sok a napsütés. Csapadék inkább csak az ország déli részén, Chiapas államban fordul elő (14 napos körutazás). Novembertől márciusig Chiapas államban és a Yucatán-félszigeten 28-30 °C körüli csúcshőmérsékletekre lehet számítani. Mexikóváros és környéke több mint 2000 méter magasan fekszik a tenger szintje felett, ott a nappali csúcshőmérsékletek 20-22 °C körüliek. A szinte folyamatos napsütés miatt ezt is kellemes melegnek érzik a turisták. Estére, illetve éjszakára viszont Mexikóvárosban lehűl a levegő, a hőmérséklet 10 °C alá is csökkenhet. A Karib-tenger térségére jellemző hurrikánszezon (ami Cancún környékét is érintheti) szeptember elejétől október végéig tart.
Egészségügyi előírások: Védőoltásra nincs szükség.
Időzóna: Magyarországhoz képest mínusz 7 óra.
Repülési idők: Nyugat-Európából Mexikóvárosba a repülőút hossza kb. 12 óra, a Mexikóváros - Mérida szakasz kb. 2 órás.
Útlevél: Az útlevélnek a belépéstől számítva még legalább fél évig érvényesnek kell lennie.
Megjegyzés: Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a).
Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu

Autóbusz felszállási lehetőségek

(c) Fehérvár Travel