VARÁZSLATOS MEXIKÓ

piramisok, gyarmati emlékek, felhőkarcolók, álomstrandok

VARÁZSLATOS MEXIKÓ

piramisok, gyarmati emlékek, felhőkarcolók, álomstrandok

Európán túl / Közép- és Dél-Amerika
4-5*-os szállodák
Tulum romjai
514.000 Ft-tól 529.000 Ft-ig
online jelentkezés lezárva
11 nap / 9 éjszaka

Utazás

Menetrend szerinti repülőjáratokkal a Budapest – Mexikóváros, a Mexikóváros – Mérida és a Cancún – Budapest út­vo­na­lon, a programok során lég­kon­dicio­nált autó­busszal.

Megjegyzés: Ezekhez a csoportokhoz sikerült olyan repülőjegyet foglalnunk, amivel a csoportnak Cancúnból nem kell visszarepülni Mexikóvárosba, hanem közvetlenül repülhet Nyugat-Európába, majd onnan Buda­pest­re. A Cancún és Nyugat-Európa közötti közvetlen járat előnyei többek között az eggyel kevesebb átszállás hazaútban, valamint a kb. 3,5 órával kevesebb összes repülési idő, amely által a csoport a haza­uta­zás napján jó 4 órával több időt tud Cancúnban eltölteni.

Szállás

5 éj­sza­ka 4 csil­la­gos szál­lo­dák­ban, 4 éj­sza­ka (Cancúnban) egy 5 csil­la­gos szál­lo­dá­ban, két­ágyas, für­dő­szo­bás szo­bák­ban. Figyelem: Mexikóban a ten­ger­par­ti 5 csil­la­gos szállodák nagy része Európában inkább 4 csil­la­gos szintűnek felel meg.

Ellátás

Félpanzió a körutazás során (5 büfé- vagy amerikai reggeli és 4 ebéd vagy vacsora a 2. naptól az 5. napig – napi egy főétkezés). A cancúni szál­lo­dá­ban (a 6. nap estéjétől a 10. nap reggeléig) all inclusive rendszerű, itt a napi háromszori étkezés mellett a korlátlan italfogyasztás is benne van az árban.

Megjegyzés: Az első este nincs a hotelben vacsora, mert a tapasztalatok szerint ezt nem igénylik az utasok.

Időpontok

Részvételi díjak

2016. nov. 18-28. 529.000 Ft
+ reptéri ill.
2016. dec. 2-12. 514.000 Ft
+ reptéri ill.

A reptéri illeték 2016 áprilisában kb. 103.200 Ft, de ez az összeg jegykiállításig még változhat.

A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket, beleértve a belső járatot is, a helyi autó­buszt, a 9 éj­sza­kai szál­lást a fent megadott ét­ke­zések­kel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a fel­so­rolt progra­mo­kat belépődíjakkal, valamint a helyi idegenvezető és a Fe­hér­vár Travel ide­gen­ve­ze­tő­jé­nek költségeit.

Egyágyas felár: 137.000 Ft
 
Betegség-, baleset-
és poggyászbiztosítás:

450 Ft/nap
(bővebben lásd ide kattintva)
 

További információk a hasznos tudni­va­lók­nál ol­vas­ha­tók.

1. nap:

Elutazás Bu­da­pest­ről egy nyugat-európai át­szál­lás­sal Mexikóvárosba, a világ egyik legnépesebb váro­sába. Érkezés helyi idő szerint az esti órákban. Transzfer a szállodába (4 éj).

2. nap: Mexikóváros, Puebla

Délelőtt is­mer­ke­dés Mexikó fővárosával (Zócalo – a város hatalmas főtere; a ka­ted­rá­lis – Latin-Amerika egyik leg­na­gyobb temp­loma; Nemzeti Palota; Tenochtitlán, az azték főváros romjai stb.).
Ezután kirándulás Mexikó negyedik leg­na­gyobb váro­sába, Pueblába. Útközben szép kilátás nyílik az ország 5000 méter feletti hegycsúcsaira. Puebla óvárosa nagyszerűen megőrizte gyarmati jellegét. Vá­ros­né­zés: ka­ted­rá­lis, Szent Domonkos-temp­lom a meseszép Rózsafüzér-kápolnával, művésznegyed, színes házsorok a gyarmati korszakból stb. Visszautazás Mexikóvárosba a késő délutáni órákban.

3. nap: Mexikóváros, Cuernavaca, Taxco

Egész napos kirándulás a Sierra Madre hegyein keresztül a Mexikóvárostól délre fekvő Cuerna­va­cába, az örök tavasz váro­sába és Taxcóba, az ezüst­vá­ros­ba. Útközben fotószünet a mexikóvárosi Olimpiai Stadionnál és a modern mozaikokkal borított Egyetemi Könyvtár épületénél. Cuerna­va­cá­ban rövid séta a leg­fon­to­sabb ne­ve­ze­tes­sé­gek­hez (erőd­sze­rű ka­ted­rá­lis, Cortés palotája stb.), majd to­vább­uta­zás Mexikó egyik leg­szebb kisváro­sába, Taxcóba, mely már a gyarmati korban az ezüstbányászatnak köszönhette gaz­dagságát. Az utazókat elbűvöli a város fekvése, a kanyargós, macs­ka­kö­ves ut­cács­kák, a szebbnél szebb piros tetős, fehérre meszelt házak, az ezüstművesek boltjai, a tarka piac és a Santa Prisca-temp­lom, mely a churriguereszk stílus mesterműve.

4. nap: Teotihuacán, Guadalupe, Mexikóváros

Délelőtt kirándulás a több mint 1000 éves teotihuacáni romvárosba, mely annak idején már a bevándorló aztékokat is lenyűgözte (minden mexikói körutazás „kötelező” programja). Megcsodáljuk a Hold- és a Nap-piramist (az előbbi 46 méter, az utóbbi 65 méter magas, mindkettő megmászható), sétálunk a „Holtak utcáján” a Citadella nevű épü­let­együt­teshez és a Tollaskígyó temp­lomához. Vissza­út­ban meg­néz­zük a guadalupei régi és új bazilikát, amely Amerika leg­na­gyobb zarándokhelye (Szűz Mária XVI. századi megjelenésének helyszíne).
Délután lá­to­ga­tás a mexikóvárosi Chapultepec parkban lévő Nemzeti Antropológiai Múzeumban, Földünk egyik leggaz­dagabb régészeti múzeumában (a Kolumbusz előtti közép-amerikai civilizációk valóságos kincsesháza).

5. nap: Uxmal, Mérida

Transzfer Mexikóváros repülőterére, utazás Mé­ri­dá­ba, Yucatán állam főváro­sába. Kirándulás a szavannával körülvett Uxmalba, az egyik leglátvá­nyosabb maya romvárosba (Varázsló piramisa, Apácazárda, Tek­nős­béka háza, Kormányzó palotája, Nagy piramis).
Ezután vá­ros­né­zés Méridában, melynek során látjuk Mérida elegáns főterét, a ka­ted­rá­list, a gyönyörű városházát, Montejo XVI. századi házát (a város első spanyol kormányzója volt), valamint a híres Montejo sugárutat tele szebbnél szebb palotákkal. Méridát „fehér városnak” is szokták nevezni tiszta, rendezett utcái és jól karbantartott épületei miatt. Szállás Méridában (1 éj).

6. nap: Izamal, Chichén Itzá, Cancún

Utazás a Yucatán-félsziget szavannáin és maya indiánok lakta falvakon keresztül Izamalba, a „sárga városba”. A Szent Antal-kolostor meg­te­kin­té­se, majd         

Chichén Itzá, a maya föld leg­lá­to­ga­tot­tabb romvárosa következik. A régészeti körzet bejárása során látjuk a Csillagvizsgáló épületét, a Kukulkán piramist, a Labdajáték terét, a Harcosok temp­lomát és a Szent kutat, ahol az indiánok emberáldozatokat mutattak be az Esőistennek.
Délután to­vább­uta­zás Mexikó világhírű üdülő­öve­ze­tébe, a Maya Riviérára. Szállás a Karib-tenger partján fekvő Cancúnban (4 éj).

7. nap: Cancún, Xcaret

Pihenés a karibi ten­ger­parton.
Fakultatív program: Xcaret
Délelőtt elutazás a Maya Riviéra egyik legkü­lön­le­gesebb attrakciójához, a Xcaret öko-régészeti tematikus parkba. Ízelítő a park kínálatából: maya romok, rekonstruált maya falu, állatkert közép-amerikai állatokkal, lovasbemutató, akvárium, delfinek, botanikus kert, múzeum a maya romvárosok makettjeivel, lagúna fürdési és búvárkodási lehe­tő­séggel, föld alatti patak, ten­ger­par­ti strand stb. Este részvétel egy látvá­nyos előadáson, ahol Mexikó története elevenedik meg az indiánok labdajátékaitól kezdve a spanyol hódításon keresztül a spanyolok és az indiánok keveredéséig. Az előadás második része egy fe­lejt­he­tet­len bemutatója a mexikói nép­vi­se­letek­nek, népzenéknek és néptáncoknak.
A fakultatív program ára: kb. 129 USD belépődíjjal együtt (a helyszínen fizetendő) – ga­ran­tált indulás. Figyelem: a fenti ár min. 5 fő esetén érvényes. Kisebb létszám esetén is indul a program, de abban az esetben az ár valamivel több a magasabb transzferköltség miatt.

8. nap: Cancún, Tulum

Pihenés a karibi ten­ger­parton.
Fakultatív program: Tulum
Félnapos kirándulás Tulum maya romváro­sába. A romok igazi vonzerejét azok fekvése adja. A legépebben megmaradt épü­let­együt­tes (az El Castillo) egy, a Karib-tenger fölé emelkedő 25 méter magas sziklán talál­ható.
A fakultatív program ára: kb. 55 USD belépődíjjal együtt (a helyszínen fizetendő) – ga­ran­tált indulás. Figyelem: a fenti ár min. 5 fő esetén érvényes. Kisebb létszám esetén is indul a program, de abban az esetben az ár valamivel több a magasabb transzferköltség miatt.

9. nap: Cancún

Szabad program, pihenés a karibi ten­ger­parton, illetve ide­gen­ve­ze­tőnk­kel fakultatív lehe­tő­ség egy újabb kirándulásra.

10. nap: Cancún

Szabad program, majd a délutáni órákban transzfer a cancúni repülőtérre, elutazás Buda­pest­re.

11. nap:

Érkezés Ferihegyre a délutáni órákban.

a pueblai Szent Domonkos-templom – részlet
a pueblai Szent Domonkos-templom – részlet

Képgaléria

Mexikóváros – a katedrális városi kápolnája

Mexikóváros impozáns katedrálisa

A Nemzeti Palota Mexikóvárosban

Az Egyetemi Könyvtár épülete Mexikóvárosban

Pueblai utcarészlet

A pueblai Szent Domonkos-templom – részlet

A Popocatepetl vulkán Puebla mellett

Taxco, az ezüstváros

A taxcói Santa Prisca templom

Helyi zenészek Taxcóban

Taxco fehérre meszelt házai és a Santa Prisca templom

Hangulatos utcakép Taxcóból, az ezüstvárosból

A Nap-piramis Teotihuacánban

A Hold-piramis Teotihuacanban

Mexikó egyik jellegzetessége

Guadalupe – az új és a régi bazilika

A látványos maya romváros, Uxmal

Uxmal – a Varázsló piramisa

Uxmal: a Varázsló piramisa

Uxmal: az Apácazárda épületegyüttese

Indián nő szövés közben

A Szent Antal-kolostor Izamalban

Az izamali Szent Antal-kolostor – részlet

Izamal, a „sárga város”

Chichén Itzá – a csillagvizsgáló épülete

A híres Kukulkán piramis Chichén Itzában

Chichén Itzá: a Harcosok temploma

Chichén Itzá – a Kukulkán-piramis

Chichén Itzá – a Kukulkán-piramis

Cancún fehérhomokos tengerpartja

Cancún fehérhomokos tengerpartja

Cancún madártávlatból

Cancún madártávlatból

Xcaret – Maya férfiak népviseletben

Színek játéka Xcaretben

Maya táncosok

Xcaret ökopark – részlet

Mexikói lovasnő Xcaretben

A Xcaret öko-régészeti tematikus park madártávlatból

A Karib-tenger partján fekvő Tulum romjai

Az El Castillo Tulumban

A híres azték naptár

Tulum romjai a Karib-tenger partján

Tulum romjai

Fehérvár Travel - Székesfehérvár, Várkörút 40.
Tel.: 06 22 321-871 (4 fővonal), 06 22 331-997 • Fax: 06 22 348-688
info@fehervartravel.hu

Belépődíjak

Az árak tájékoztató jellegűek!

A részvételi díjak tartalmazzák a belépődíjakat.

Figyelem: Az itt felsorolt programokon a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni.

 

Hasznos tudnivalók

Időjárás: Mexikóban a száraz évszak október végétől április elejéig tart. A száraz évszakban Mexikóváros környékén és a Yucatán-félszigeten ritka az eső, sok a napsütés. Csapadék inkább csak az ország déli részén, Chiapas államban fordul elő (15 napos körutazás). Novembertől márciusig Chiapas államban és a Yucatán-félszigeten 28-30 °C körüli csúcshőmérsékletekre lehet számítani. Mexikóváros és környéke több mint 2000 méter magasan fekszik a tenger szintje felett, ott a nappali csúcshőmérsékletek 20-22 °C körüliek. A szinte folyamatos napsütés miatt ezt is kellemes melegnek érzik a turisták. Estére, illetve éjszakára viszont Mexikóvárosban lehűl a levegő, a hőmérséklet 10 °C alá is csökkenhet. A Karib-tenger térségére jellemző hurrikánszezon (amely Cancún környékét is érintheti) szeptember elejétől október végéig tart.
Egészségügyi előírások: Védőoltásra nincs szükség.
Időzóna: Magyarországhoz képest mínusz 7 óra (ez alól 2015 februárjától kivétel Mexikó Quintana Roo állama, ahol Cancún és a Maya Riviéra is található, itt az időzóna eltérés mínusz 6 óra).
Repülési idők: Nyugat-Európából Mexikóvárosba a repülőút hossza kb. 12 óra, a Mexikóváros – Mérida szakasz kb. 2 órás. Cancúnból Nyugat-Európáig kb. 10 óra a repülési idő.
Útlevél: Az útlevélnek a belépéstől számítva még legalább fél évig érvényesnek kell lennie.
Vízum: 2016 januárjában magyar állampolgároknak nem szükséges.
Megjegyzés: Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor az utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpontot!
Cím: Budapest, IX. kerület Albert Flórián út 3/a (bejárat a Vágóhíd utca felől).
Telefon: (0036) (1) 476-1364
honlap: www.oek.hu

Autóbusz felszállási lehetőségek

(c) Fehérvár Travel