Spanyol körutazás I.

1. nap: Madrid

Elutazás a Ferihegyi repülőtérről egyszeri átszállással Madridba. Érkezés a menetrend függvényében, majd autóbuszos városnézés a spanyol fővárosban: óváros, a Habsburg és a Bourbon dinasztiák Madridja, a Királyi Palota, a modern Madrid a hivatali negyeddel stb. Szállás Madridban (a máj. 4-i csoport esetében Madrid mellett) – 2 éj.
* Megjegyzés: az aug. 20-i csoport esetében a repülőjárat későbbi érkezése miatt a madridi városnézésre a 8. napon kerül sor.

2. nap: El Escorial, Segovia

Egész napos kirándulás: először az El Escorialt, a világ nyolcadik csodájának tartott kolostorpalotát látogatjuk meg (II. Fülöp királyi lakosztályai, nagytemplom, a spanyol királyok mauzóleuma stb.), majd utazás Segoviába a Guadarrama-hegységen keresztül. A városnézés során megtekintjük a híres római vízvezetéket, valamint az óvárost ősi nemesi házaival és román stílusú templomaival. Lehetőség a csupa torony Alcázar palota és a katedrális megtekintésére is (mind az El Escorial, mind Segovia része az UNESCO világörökségnek).

3. nap: Toledo, La Mancha vidéke

Félnapos városnézés Toledóban, a spanyol királyok ősi székvárosában: XIV. sz-i katedrális, Kincstár, El Greco-emlékek, zsinagóga stb. Toledót a világ műemlékekben egyik leggazdagabb városának tartják.
Továbbutazás Granada felé. A Toledótól délre fekvő La Mancha vidékét, Don Quijote kalandjainak földjét átszelve, majd hatalmas szőlőskertek és olajfaligetek között haladva megérkezés Granadába a kora esti órákban. Szállás Granadában (1 éj).

4. nap: Granada, Málaga

Granadában ismerkedés a várossal, majd az utolsó szultáni rezidencia, a világhírű Alhambra palota megtekintése. (Az Alhambra belépőfoglalásával kapcsolatos szabályozás szerint a belépők csak két hónappal a látogatás napját megelőzően foglalhatóak. Ezért partnerirodánk is a fenti feltételekkel tudja a csoportbelépőket lekérni, és nagy eséllyel visszaigazolni. Az elmúlt 15 év alatt – a fenti szabályozás bevezetése óta – a több mint 150 spanyolországi körutazásunk során egyszer sem fordult elő, hogy valamelyik csoport ne tudta volna az Alhambrát meglátogatni.)
Továbbutazás Spanyolország szubtrópusi tengerpartjára, a Costa del Solra, a „Napospart”-ra. Rövid városnézés Málagában, a Costa del Sol „fővárosában". Szállás egy tengerparti üdülőhelyen, Torremolinosban (2 éj).

5. nap: Torremolinos, Gibraltár

Pihenés a tengerparton.
Fakultatív program: Kirándulás Gibraltárba, az Ibériai-félsziget legdélibb részébe, amely 1704 óta brit felségterület.
A fakultatív program ára: 23.500 Ft, mely tartalmazza a városnéző kisbusz árát is (garantált indulás).

6. nap: Sevilla

Utazás Sevillába, Andalúzia fővárosába. Szabad program, majd autóbuszos és gyalogos városnézés: Plaza de España, Alcázar palota, Santa Cruz negyed (az egykori zsidó negyed), a világ egyik legnagyobb katedrálisa a híres harangtoronnyal (a Giraldával) stb. Szállás Sevillában (1 éj).

7. nap: Córdoba

Délelőtt városnézés Córdobában, a Córdobai Kalifátus egykori fővárosában. A Nagy Mecset megtekintése, mely a város legfőbb látnivalója, valaha a nyugati iszlám főmecsetje volt (20 000 négyzetméter alapterület, 850 márványoszlop). Ezt követően séta az óváros szűk utcáin, illetve a Zsidó negyedben. Délután továbbutazás a madridi (a máj. 4-i csoport esetében Madrid melletti) szállodába (1 éj).

8. nap: Madrid

Szabadidő Madridban, ezalatt lehetőség Európa egyik leggazdagabb képtárának, a Pradónak a megtekintésére. A délutáni órákban transzfer a repülőtérre, elutazás egyszeri átszállással Budapestre, érkezés a késő esti órákban.
* Megjegyzés: az aug. 20-i csoportnál a repülőgép késői érkezése miatt a madridi városnézésre a 8. napon kerül sor, a szabadidő és a Prado meglátogatásának lehetősége helyett.

Figyelem: A programok sorrendje a nyitvatartások függvényében esetleg felcserélődhet.

26. éve folyamatosan a Fehérvár Travel kínálatában